Valmistaudu peli-iltaan: mitä tarvitset ja miten valmistaudut?

Valmistaudu peli-iltaan: mitä tarvitset ja miten valmistaudut?

Peli-ilta on täydellinen tapa nauttia sekä rakkaasta harrastuksesta että ystävien seurasta ja päästä hetkeksi irti arjen kiireestä. Porukalla voi pelata joko lähiverkkotapahtumana eli niin sanotusti “laneissa” tai vaihtoehtoisesti jokainen omassa kodissaan oman pelikoneensa äärelle. Perimmäinen ajatus on kuitenkin se, että tapahtuma on suunniteltu tapatuvaksi määrättyyn aikaan, jolloin suurempi joukko ihmisiä pelaa samanaikaisesti samaa peliä, tapahtui se sitten etäyhteyksin tai saman katon alla muiden pelaajien kanssa.

Tässä artikkelissa keskitytään peli-iltaan, jonka kaikki osallistujat kokoontuvat samaan tilaan pelaamaan ja siihen, miten illasta tulee taatusti onnistunut ja ikimuistoinen.

Missä pelataan?

Laneja suunnitellessa on hyvä valikoida tila tarkoin, sillä tapahtumassa on suuri määrä viihtyvyyteen vaikuttavia tekijöitä. Luonnollisesti neliöitä on oltava käytössä suhteellisen paljon, jotta kaikki osallistujat mahtuvat laitteineen paikalle. Tämän lisäksi on syytä ottaa huomioon se, että huone suurella määrällä ihmisiä ja kuumenevia tietokoneita vaatii hyvän ilmanvaihdon ollakseen viihtyisä mahdollisesti läpi yön ellei jopa parin kokonaisen vuorokauden ajan. Erilaisille eväille olisi myös hyvä olla jonkinlainen säilytys- ja lämmitysmahdollisuus.

Laneja voi järjestää kuka tahansa vaikka omassa kodissaan, jolloin tapahtuma on epävirallisempi ja sen aikana voidaan esimerkiksi valmistaa tai tilata ruokaa kaikille osallistujille. Toisaalta lanit voivat olla myös suuri, koko Suomen aktiivisille pelaajille suunnattu tapahtuma, joka kestää useamman päivän ja tapahtuu tilavassa hallissa.

Mitä tarvitset peli-iltaan?

Jos olet osallistumassa laneille sen sijaan, että olet itse järjestämässä niitä, on sinun syytä muistaa muutama asia. Tarvitset mukaan luonnollisesti tietokoneesi ja sovitun pelin, jonka tulisi löytyä jo valmiiksi digitaalisena kirjastostasi. Pakkaa mukaan myös riittävästi eväitä ja esimerkiksi pullonavaaja jottei virvokkeiden nauttiminen kaadu sen puutteeseen. Eväiden tulisi olla sellaisia, että niitä pystyy helposti napostelemaan myös pelaamisen ohessa. Jos kyseessä on suurempi lanitapahtuma, kannattaa sinun ottaa myös kanssapelaajat huomioon ja välttää erityisen voimakkaan hajuisia ja kovaa ääntä pitäviä ruokia. Pukeudu mukavasti ja rennosti ja varaudu myös esimerkiksi viltillä, mikäli tila on viileä. Toisaalta varaudu myös kuorimaan päälimmäisiä vaatekerroksiasi pois, mikäli osallistujia on niin paljon, että tila käy hikiseksi.

Ketkä ovat mukana peli-illassa?

Tämä riippuu täysin tapahtuman luonteesta. Peli-ilta voidaan järjestää ystävien kesken, samaa peliä pelaavan joukkueen kesken tai vaikkapa täysin tuntemattomien kesken. Pohjimmiltaan ideana kuitenkin on se, että samasta pelistä kiinnostuneet pelaajat saatetaan yhteen ja heillä on mahdollisuus nauttia yhteisestä harrastuksestaan samassa tilassa tai vähintään samaan aikaan etäyhteyksiä käyttäen. Suurissa laneissa on myös loistava mahdollisuus tehdä uusia tuttavuuksia ja tutustua ihmisiin, joilla on vähintään yksi yhteinen mielenkiinnon kohde.

Ennen peli-iltaa on tärkeää varmistaa, että kaikki tarvittava on koottu ja saatavilla. Lisäksi on hyvä tehdä joitain perusvalmisteluja, jotta ilta sujuu mahdollisimman mukavasti.